Buğday tohumun toprağa ekilmiş olduğu günden itibaren vitamin, mineral ve klorofil oranının en yüksek seviyede olduğu seviyenin sonunda kesilip nazikçe kurutularak elde edilir. Naturiga buğday çimi besin değerlerini en iyi şekilde kazanması için doğal güneş ışığına maruz kalacak şekilde açık alanlarda yetiştirilir. Buğday fidanları elle kesilir ve dikkatlice temizlenir. Dondurucu hava ile kurutulduktan sonra ince bir toz haline getirilir.
Tarladan bitmiş ürüne bir saatten daha kısa bir sürede, taze çimdeki besin maddeleri maksimum özende korunarak ulaşır.
NOT: Buğday çimleri yüksek oranda ve uzun lifler içeren bir bitkidir. Ürün kurutulma aşamasından sonra toz öğütme aşamasına geçer. Bu aşamada öğütücülerin bıçaklarından kaçan lifler olabilir ve toz ürünün içinde lifli uzun buğday çimi parçalarının bulunması nadir de olsa mümkündür.